HUURRECHT DEN BOSCH

Huurrecht is het samenstellen van verplichtingen en regels die huurder en verhuurder samen aangaan. Het huurrecht gaat voornamelijk over het huren en verhuren van woon- en bedrijfsruimtes.

Huurrecht Den Bosch en omstreken

Willems van Bladel Advocaten staat mensen bij die te maken hebben met een huurgeschil woonruimte, huurgeschil bedrijfsruimte en het beëindigen en opstellen van een huurovereenkomst. Wij zijn met name actief in Den Bosch en omstreken.

Oorzaken van huurgeschillen

Huurgeschillen kunnen verschillende oorzaken hebben. Een conflict tussen huurder en verhuurder is iets wat regelmatig voorkomt. Veel voorkomende huurgeschillen zijn achterstallig onderhoud, huurachterstand, huurverhoging of verlaging, huurbescherming, medehuur en overlast. Willems van Bladel Advocaten is gespecialiseerd in het oplossen van huurgeschillen en staat u graag bij.

Rechten en plichten huurder

Als huurder heeft u rechten en plichten. De plichten die in het huurcontract zijn vastgelegd zijn er vooral op gericht dat u op tijd de huur betaalt en geen overlast of schade veroorzaakt. Naast de plichten heeft u ook rechten. De verhuurder mag u niet zomaar uit de woning zetten of het huurcontract opzeggen als u zich netjes aan de regels en plichten houdt die in het huurcontract staan. Wel is er een uitzondering waarbij de huurder dit mag doen en dat is als de verhuurder de woning zelf, vanuit een noodsituatie, nodig heeft.

Rechten en plichten verhuurder

De verhuurder heeft zelf ook rechten, maar ook plichten waar die zich aan moet houden.

De belangrijkste plichten van de verhuurder zijn dat de woning goed moet worden onderhouden en de huurder moet zijn voorzien van een goede huurwoning.

De verhuurder heeft in ruil hiervoor als recht de huur op tijd te ontvangen van de huurder.

Huurgeschil advocaat

Willems van Bladel Advocaten kan u bijstand verlenen op het gebied van het huurrecht.

We helpen u graag bij het oplossen van juridische problemen. Onze advocaten zijn gedreven, doortastend en betrokken bij uw situatie. Onze insteek is om juridische problemen al in een vroeg stadium te tackelen. Daarmee is een langdurig geschil te voorkomen. Kan er uiteindelijk geen minnelijke regeling worden getroffen? Dan schromen wij niet om te procederen. De binnen ons kantoor aanwezige proceservaring en ons doorzettingsvermogen komt dan goed van pas. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Een juridisch geschil melden?

Wij nemen ook graag contact met u op

    ADVOCATENKANTOOR IN DEN BOSCH

    Willems van Bladel Advocaten is een modern advocatenkantoor in Den Bosch en helpt u graag bij het oplossen van juridische problemen. Onze advocaten zijn gedreven, doortastend en betrokken bij uw situatie. Onze insteek is om juridische problemen reeds in een vroeg stadium te tackelen, om daarmee een procedure bij de rechter te voorkomen. Kan er door ons geen minnelijke regeling worden getroffen, dan schromen wij niet om te procederen. De binnen ons kantoor aanwezige proceservaring en doorzettingsvermogen komen op dat moment goed van pas.