Aansprakelijkheidsrecht advocaat in Den Bosch

Wie een ander schade berokkent, kan hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Of het nu kwam door een ongelukje, door het overtreden van verkeersregels of door het niet-nakomen van een overeenkomst. U kunt verantwoordelijk worden gehouden voor de schade die de ander oploopt. Dan bent u de aansprakelijke partij.

Wat is aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheid is de verplichting de nadelige gevolgen te dragen van een voorval. Degene die aansprakelijk is, kan deze last geheel of gedeeltelijk moeten dragen. Bij gehele of volledige aansprakelijkheid moet de aansprakelijke alle schade vergoeden die het slachtoffer of de benadeelde heeft geleden. Is er sprake van gedeeltelijke aansprakelijkheid dan wordt er slechts een deel van de schade vergoed door de verantwoordelijke. Wie er aansprakelijk is voor schade, staat beschreven in het aansprakelijkheidsrecht.

Wanneer geldt aansprakelijkheid?

Het is mogelijk een partij aansprakelijk te stellen wanneer er sprake is van twee factoren: er is daadwerkelijke schade geleden én de partij valt onrechtmatig gedrag te verwijten. Zulk gedrag noemen we ook wel een toerekenbare tekortkoming of een onrechtmatige daad.

Doel van aansprakelijkheid

Het civiele aansprakelijkheidsrecht heeft als eerste doel: het herstel of de compensatie van geleden schade. Ten tweede is de preventieve, gedragscorrigerende werking belangrijk. Genoegdoening en de erkenning van het feit dat een slachtoffer schade heeft geleden, is het derde doel.

Advocaat nodig bij letselschade en aansprakelijkheidsrecht?

Wilt u weten of u een persoon of organisatie aansprakelijk kunt stellen voor geleden schade? Bent u slachtoffer van letselschade, bijvoorbeeld door een ongeval met letsel op het werk of door letsel in het verkeer? Of heeft u andere vragen over het aansprakelijkheidsrecht?

Willems van Bladel Advocaten in Den Bosch heeft gedreven advocaten in huis voor wie het aansprakelijkheidsrecht dagelijkse praktijk is. Neemt u vrijblijvend contact op met ons. U kunt ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch direct bereiken via telefoonnummer 073 – 7470406 of per e-mail op info@wvbadvocaten.nl.

Buiten kantoortijden contact met een advocaat aansprakelijkheidsrecht?

Laat dan via het formulier uw contactgegevens achter. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Voor specifiekere vragen over aansprakelijkheid of letselschade kunt u het beste gebruik maken van het contactformulier.

Wij nemen graag contact met u op

    ADVOCATENKANTOOR IN DEN BOSCH

    Willems van Bladel Advocaten is een modern advocatenkantoor in Den Bosch en helpt u graag bij het oplossen van juridische problemen. Onze advocaten zijn gedreven, doortastend en betrokken bij uw situatie. Onze insteek is om juridische problemen reeds in een vroeg stadium te tackelen, om daarmee een procedure bij de rechter te voorkomen. Kan er door ons geen minnelijke regeling worden getroffen, dan schromen wij niet om te procederen. De binnen ons kantoor aanwezige proceservaring en doorzettingsvermogen komen op dat moment goed van pas.