LETSELSCHADE NA EEN ARBEIDSONGEVAL

U heeft letselschade opgelopen na een arbeidsongeval. U bent bijvoorbeeld gevallen op uw werk, er is sprake van een ongeluk op de bouw , met een machine, een hefttruck of elk ander voertuig, of u heeft een verkeersongeval gehad tijdens werktijd. Door uw letsel wordt u geconfronteerd met extra kosten en loopt u inkomsten mis. De kans is groot dat uw werkgever voor het bedrijfsongeval aansprakelijk is. Wij kunnen u helpen met het verhalen van uw schade.

Bij letselschade, veroorzaakt door een ongeval tijdens uw werkzaamheden, is in de meeste gevallen, tenzij er sprake is van opzet van de werknemer, uw werkgever aansprakelijk. Iedere werkgever heeft de zeer strenge plicht (zorgplicht) om veiligheidsmaatregelen te treffen om een bedrijfsongeval zoveel mogelijk te voorkomen. Een werkgever moet dus zorgen voor de veiligheid van de werknemer. Als de aansprakelijkheid door de werkgever wordt erkend, dan komen de gemaakte extra kosten en gemiste inkomsten voor vergoeding in aanmerking.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

  • gemiste inkomsten (loon, overwerk, pensioen, neveninkomsten)
  • kosten voor verlies zelfwerkzaamheid en huishoudelijke hulp
  • verlies zelfwerkzaamheid: persoonlijke verzorging en algemene dagelijkse taken
  • aanpassingen woning of auto (eventueel eigen risico)
  • smartengeld (immateriële schade)
  • buitengerechtelijke kosten

Als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval en de werkgever heeft de aansprakelijkheid erkend, dan kan de werknemer een schadevergoeding claimen. De letselschade na een arbeidsongeval bestaat dus niet alleen uit gemaakte kosten en gemiste inkomsten, maar ook uit smartengeld en de buitengerechtelijke kosten. Dus ook de buitengerechtelijke kosten, de kosten die u maakt voor de juridische bijstand om te komen tot een correcte afwikkeling van uw letselschade, komen voor vergoeding in aanmerking.

Voor gratis juridisch advies na een arbeidsongeval, kunt u terecht bij Willems Van Bladel advocaten in Den Bosch. Wij nemen al uw zorgen uit handen. U kunt telefonisch contact opnemen op nummer: 073-7470406 of u vult onderstaand formulier of het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Wij nemen graag contact met u op

    ADVOCATENKANTOOR IN DEN BOSCH

    Willems van Bladel Advocaten is een modern advocatenkantoor in Den Bosch en helpt u graag bij het oplossen van juridische problemen. Onze advocaten zijn gedreven, doortastend en betrokken bij uw situatie. Onze insteek is om juridische problemen reeds in een vroeg stadium te tackelen, om daarmee een procedure bij de rechter te voorkomen. Kan er door ons geen minnelijke regeling worden getroffen, dan schromen wij niet om te procederen. De binnen ons kantoor aanwezige proceservaring en doorzettingsvermogen komen op dat moment goed van pas.