ECHTSCHEIDING ADVOCAAT

Het aangaan van een echtscheiding is vaak een lastig en emotioneel proces. Wanneer er verschillende emoties spelen moeten er tegelijkertijd ook belangrijke beslissingen gemaakt worden. Bij het nemen van deze beslissingen ontstaan er veel vragen over het aangaan van een echtscheidingsprocedure. Zijn bijvoorbeeld beide partners het echt eens om een echtscheidingsprocedure aan te gaan?

Kosten echtscheiding

Stel dat u de kosten van een advocaat niet (helemaal) kunt betalen, dan komt u mogelijk voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking. Willems van Bladel Advocaten staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en mag rechtsbijstand verlenen op basis van een toevoeging.

Advocaat echtscheiding

Wanneer partners besluiten uit elkaar te gaan kan dit een traumatisch proces zijn. Een echtscheiding is in dat opzicht te vergelijken met een rouwproces. Er moet veel geregeld worden. U heeft de keuze om een eigen advocaat te nemen of gezamenlijk met uw partner.

Kiest u voor het raadplegen van een advocaat zonder uw partner hierbij te betrekken, dan zal uw partner ook een advocaat in de arm moeten nemen. Als beide partners een advocaat hebben begint het echtscheidingsproces. De communicatie van beide partners verloopt doorgaans via de advocaten.

Gezamenlijke advocaat

Als u en uw partner samen nog goed overweg kunnen en er geen onoverkomelijk meningsverschillen bestaan over de wijze en de gevolgen van een echtscheiding, dan bieden wij u de mogelijkheid om de echtscheiding snel en voordelig in gang te zetten en af te wikkelen.

Overlegscheiding

U kiest dan voor een scheiding waarbij u en uw partner samen de advocaat delen.

Bij het aangaan van een gezamenlijk verzoek, wordt nagekeken of beide partners het hier mee eens zijn. Er wordt gekeken of beide partners het eens zijn met wat er is besproken tussen hen. Samen wordt er ook gekeken of beide personen hun rechten goed kennen en of er een fatsoenlijke verdeling is gemaakt van het vermogen en de goederen die beide partijen bezitten.

Echtscheidingsadvocaat

Willems van Bladel advocaten heeft ervaren advocaten, die gespecialiseerd zijn in echtscheidingsprocedures. Het is verplicht om bij een echtscheiding een advocaat in te schakelen, zelfs als u het eens bent met elkaar. Op ons kantoor werken uitsluitend advocaten met de nodige ervaring en kennis.

Mediation echtscheiding

Willems van Bladel Advocaten begeleidt u bij het echtscheidingsproces en zet de wettelijke procedure voor u in gang. Hierdoor bespaart u zich de nodige tijd en extra kosten. Als u behoefte heeft aan begeleiding in de vorm van mediation, dan kunnen wij u doorverwijzen naar uitstekende bemiddelaars/mediators. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij nemen ook graag contact met u op

    ADVOCATENKANTOOR IN DEN BOSCH

    Willems van Bladel Advocaten is een modern advocatenkantoor in Den Bosch en helpt u graag bij het oplossen van juridische problemen. Onze advocaten zijn gedreven, doortastend en betrokken bij uw situatie. Onze insteek is om juridische problemen reeds in een vroeg stadium te tackelen, om daarmee een procedure bij de rechter te voorkomen. Kan er door ons geen minnelijke regeling worden getroffen, dan schromen wij niet om te procederen. De binnen ons kantoor aanwezige proceservaring en doorzettingsvermogen komen op dat moment goed van pas.